Баскетболистките на ЛукОйл Нефтохимик ще се изправят срещу Монтана 2003 в единия полуфинал за Купата на България. След изиграването на отложената среща между Монтана 2003 и Дунав Еконт стана ясно крайното класирането след втория етап на Националната лига, тъй като срещите от десетия кръг, не могат да повлияят на подреждането на отборите, пише bulgarianbasket.com. Класирането към момента ще се използва за определяне на програмата за турнира за Купата на България, защото няма да има жребий за това състезание.

Предстои един четвъртфинал между отборите на Славия и Берое, които ще играят на разменено домакинство на 11-ти и 13-ти януари 2010-та година. Според наредбата на българската федерация по баскетбол за Купа „Леденика” за сезон 2009/10 победителят от тази двойка се класира на полуфинал, където ще се изправи срещу Дунав Еконт. Другата двойка също вече е ясна, а тя е между Монтана 2003 и ЛукОйл Нефтохимик.

Финалната четворка ще се състои на 25-ти и 26-ти януари 201-та година, а заявки за домакинство ще се приемат до 13-ти януари.