Победа на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик срещу Макаби Хайфа довечера ще осигури почти сигурно място за „студентите” на четвъртфиналната фаза на турнира Еврочалъндж. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада” и е последно домакинство на тима преди двете поредни гостувания, който предстоят в Санкт Петербург и Нетаня. Старши треньорът на шампионите Йовица Арсич отново ще има нелеката задача да избере един от чужденците си, който да остане извън групата за двубоя, тъй като в състава на „студентите” има 7, а те могат да използват само 6 от тях за мача.

ЛукОйл Академик за момента заема второто място във временното класиране с 2 победи и 1 загуба, а начело е руският Спартак. Право за продължаване напред в надпреварата получават първите два състава във всяка от четирите групи от Топ 16 в Еврочалъндж. Първият от групата на „студентите” ще играе с втория от група J, а вторият с лидера в тази група. За момента там начело е турският Пинар Каршияка с 3-0, втори КК Кърка Ново Место с 2-1, а трети белгийският Дексиа Монс с 1-2.

Макаби Хайфа е на трето място във временното класиране с един успех от три срещи, а другият израелски тим Барак Нетаня е последен без победа до тук. В другия мач от кръга Барак Нетаня посреща Спартак Санкт Петербург. Руснаците нямат поражение от трите си двубоя и се очертаха като фаворит в групата на „студентите”.