Баскетболистите на Лукойл Академик решиха да сплотяват колектива преди решителната фаза от първенството. Играчите на шампиона се събраха на неделно барбекю в планинското село Трудовец, недалеч от залата на тима в Правец. В събота „студентите” постигнаха трудна победа над Рилски спортист, а на следващия ден си организираха общ обяд. Угощението се състоя във вилата на Веско Веселинов, който е известен с гостоприемството си.

Играчите на Лукойл бяха поръчали предварително печено агне за барбекюто, но за всеки случай се бяха подсигурили с пържоли и кебапчета за скарата. Физиотерапевтът на отбора Васил пък запретна ръкави и показа майсторство в правенето на салата в големи количества. „Студентите” разпуснаха в компанията на своите половинки, като се порадваха и на хубавото време в планината, и не пропуснаха възможността да съберат малко слънчеви лъчи под съпровода на музика, шеги и закачки.

Веселата сбирка пропуснаха американците в Лукойл Академик Уили Дийн и Лий Голдуайър, както и македонският гард Ристе Стефанов, който използва няколкото поредни дни почивка, за да отскочи до родния Кавадарци. Макар и с малко закъснение, на купона пристигна и капитанът на "студентите" Тодор Стойков, а в партито се включи и бившият играч на тима Петрослав Зафиров.