България най- накрая е на път да си има истинска спортна зала. Спортният директор на Лукойл Сашо Везенков съобщи новината за Дарик Радио и Gong.bg, че в Правец ще се строи спортна зала с капацитет 6000 места.

Шефът на Лукойл България Валентин Златев ще инвестира в строителството на спортното съоръжение, което ще е уникално по своята същност.

Първоначалната идея бе да се строи в София, но многото формалности и привързаността към Правец, са накарали г- н Златев да реши да строи в близост до сегашната зала. На снимката, зад дърветата е мястото, където ще се издигне залата- красавец. Тя ще е с места от всички страни, а не както в повечето сегашни с места най- много от две страни.

„ Новият дом ще приюти всички отбори на Лукойл- заяви Сашо Везенков. - Проектите за новата зала са готови. Знае се и мястото, където ще се издигне залата. Тя ще е бижуто в целия спортен комплекс Правец.”

Сашо Везенков не пропусна да разведе из спортната територия и президента на Апоел Никозия, с който са приятели от времето, когато българинът играеше баскетбол именно в този кипърски тим.

„ В Никозия имат 8000 хилядна зала, а ние тепърва ще строим спортна с капацитет повече от 5000 места- обяснаваше Везенков. – Успехите на Лукойл предстоят и отборите ни заслужават такава зала.”