Националът Тенчо Банев се завръща в баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик. Ръководството на „студентите” се е договорило преди часове с боса на агенция „Интерперформансис” Лучано Капикьони за трансфера на центъра и от понеделник Банев официално ще стане играч на ЛукОйл.

Спортният директор на клуба Сашо Везенков наблюдава двубоите от турнира за Наградата на София заедно с новия треньор на отбора Желко Лукаич.

„Както казваме кучето скача според тоягата. Нашият отбор надигра съперниците. Желко Лукаич иска по един българин до всеки чужденец в ЛукОйл. Търсим вариант да вземем най-добрите българи. Мога да кажа, че новият ни център 99.9% се казва Тенчо Банев. 100% от понеделник”.

„Договорихме се с Капиьони. Тенчо беше наш капитан до преди 3 години. Той знае моето мнение за него. Мисля, че е най-класният българин на позиция 5. Доста е напреднал, особено по отношение на защитата, а и в професионализма, защото все пак игра доста време в чужбина. Очакваме доста от него. Чака го много работа и по отношение на нападението, смятам, че може още повече”, коментира Везенков по повод завръщането на Тенчо Банев в Академик.

„Имаме голям интерес към Деян Иванов, но още няма преговори, защото той си сменя мениджъра. Трябва първо да се срещнем с него и може да стартират преговори. Той е една от големите надежди на българския баскетбол и ще се радвам да дойде при нас”, каза още Сашо Везенков.

По повод бъдещето на Тодор Стойков той заяви:

„Предстои среща с Тодор Стойков, ще се радвам отборът да бъде воден от него и желанието на треньора е такова. Що се отнася до евентуалния трансфер на французина Сирил Апкомеда, то положението е тежко. Той иска да е в Париж близо до семейството си. Търсим други играчи на позиция 4.”