Баскетболистите на ЛукОйл Академик посрещат варненския Черно море довечера от 18 часа в Правец в мач от 7-я кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят се явява последна проверка за „студентите” преди старта в евротурнирите. Шампионите на България приемат руския Уникс Казан във вторник в първата си среща от Еврокъп.

Очаква се в игра за ЛукОйл Академик да се завърне македонецът с български паспорт Ристе Стефанов. Варненци се заканиха да се противопоставят на ниво на „студентите” след победата си над румънския Брашов в Балканската лига, но и в лагера на шампионите са пределно мобилизирани след разочарованието, което, претърпяха срещу Левски и мерките, които предприе ръководството като временно спиране на заплатите и събиране в лагерна обстановка.

ЛукОйл Академик е първи в класирането на НБЛ с пет победи и една загуба, а Черно море дели 2-о – 3-о място с 4 успеха от 6 срещи до момента.

В друга среща от 7-я кръг Ямбол е домакин на Спартак Плевен утре от 18 часа, а в неделя е вечното дерби ЦСКА – Левски от 18 часа в зала „Христо Ботев”. Последният двубой от кръга е също в неделя между Сливен и Рилски спортист.