Нов американец ще се подвизава в редиците на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик. Става въпрос за 203-сантиметровият Исак Уелс, който вече е част от състава на „студентите”, според един от най-реномираните европейски информационни сайтове eurobasket.com. За последно Уелс носи екипа на швейцарския Лугано Тайгърс. Тимът игра финал в местното първенство миналия сезон.

Преди Швейцария, Исак Уелс е играл още в италианската втора дивизия, а през 2008-а подписва с Лугано. В последния сезон Уелс записва средно 15.9 точки и 9 борби за 27 мача. Баскетболистът е роден през 1985 година и играе на позиции 2 и 3, което сериозно ще засили конкуренцията на този пост при „студентите”. Ръководството на ЛукОйл Академик вече обяви трансфера на 25-годишния сърбин Марко Джерасимович, който също играе като атакуващ гард и леко крило.

В швейцарската първа дивизия миналия сезон игра българинът Людмил Хаджисотиров, само че с екипа на Женева Девълс, а догодина в Лугано отива екс-състезателят на Ямбол Байрън Сандърс.