Целият екип на българския шампион е изненадан от внезапното решение на баскетболиста, се казва в официално съобщение от ЛукОйл Академик след напускането на привлечения преди около месец Кевин Крюгер.

„Не сме очаквали да ни се случи точно това в този момент – преди среща от Националната баскетболна лига и предстоящия важен мач от Юрокъп срещу латвийския Барънс. Но очевидно на Кевин му се налага спешно да си тръгне. Говорихме надълго с играча и с баща му, който както знаете е треньор на Лас Вегас. И двамата обясниха, че се налага спешно Кевин да се върне в САЩ, поради семейни причини. Това ни поставя в изключително трудна ситуация. Оставаме без гард преди мача от Юрокъп срещу Барънс”, сподели изпълнителният директор на българските шампиони Сашо Везенков.

Ръководството на ЛукОйл Академик е силно изненадано от писанията на Крюгер в интернет дневника му, засягащи България. От страна на клуба е направено всичко, за да се почувства добре дошъл и са му предоставени най-добрите условия за настаняване, както и кола за лично ползване.

Решението на американския гард е изненадващо за ЛукОйл Академик, както и непрофесионалното му отношение. За действията му ще бъде уведомена БФБаскетбол и ФИБА, предвид, че играчът има действащ договор с българския тим.

Ръководството и треньорският щаб на ЛукОйл Академик правят всичко възможно за излизане от създалата се ситуация.