Отборът на Сливен имаше нещастието да бъде първия съперник на ЛукOйл Академик след злощастната им загуба от УНИКС Казан в турнира на Еврокъп по средата на седмицата. В изтеглен мач от осмия кръг на Националната Баскетболна Лига „студентите” играха без своя капитан Тодор Стойков, но това не им попречи да победят с голяма разлика от 103-49 гостуващия тим на Сливен.

Баскетболистите на Събин Маринов пристигнаха в Правец без нито една победа. Срещата премина изцяло под диктовката на домакините, които спечелиха всички части без третата с големи разлики. Именно в тази трета четвърт гостите от Сливен разкриха отчасти възможностите си и дори изкараха равен (21-21) срещу силния си домакин, съобщава bulgarianbasket.com.

Успехът бе седми за „студентите” от осем изиграни срещи, а това е достатъчно да продължават да водят в класирането на НБЛ. Сливен от своя страна продължава да бъде на последното, осмо място. Надеждите на сливенските баскетболисти да запишат първи успех са свързани със следващата им среща срещу ЦСКА.

Много силен мач отново изигра Кени Аделеке, отбелязал 20 точки и грабнал 16 борби като не сбърка нито веднъж от игра - 8/8 за 2 точки. Единственият му пропуск дойде от линията за наказателни удари – 4/5, но това не му попречи да направи коефициент от 36 – най-много в срещата.

Ристе Стефанов и Ненад Чанак добавиха по 16 точки. Христо Николов и Веселин Веселинов се отчетоха с по 14 точки и 3 асистенции, а последният хвана и 6 борби.

Любо Минчев пусна в игра Тим Пикет само за 7 минути. След загубата от УНИКС във вторник вечер се заговори, че ръководството на „студентите” може да търси заместник на играещия под нивото си американец.

Новият плеймейкър на тима Кевин Крюгър този път наблегна на пасовете и завърши с 10 асистенции и само 3 отбелязани точки.

За гостите само двама състезатели преминаха двуцифрената точкова граница. Единият от тях бе бившият гард на Лукойл Академик Цветомир Бенчев - 11, а другият бе Милен Димитров – 12 точки.

Шампионите пътуват за Москва в началото на следващата седмица за втория си мач от Еврокъп с един от фаворитите за спечелване на трофея – Динамо Москва.