Ръководството на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик потвърди участието на клуба в Купа УЛЕБ през следващия сезон. Документите за предварителната регистрация вече бяха изпратени. Това ще е петото участие на „студентите” във втория по сила и престиж клубен баскетболен турнир в Европа.

ЛукОйл Академик достигаше до осминафиналите във всичките си досегашни участия с изключение на миналата година, когато не прескочи груповата фаза.

Сред имената на отборите, чиито „скалпове” взе са Реал Мадрид, Динамо Москва, Цървена звезда, Арис и Канту.

Жребият за надпреварата ще се тегли между 28 юни и 1 юли в италианския град Йесоло, но първо трябва да се обсъди новият формат на турнира. Очаква се броят на участниците да е доста по-голям заради засиления интерес, а тъкмо това предизвика сериозния разрив в отношенията между УЛЕБ и ФИБА.

В същото време се разбра, че американецът Донта Смит ще се включи в летния лагер на Торонто Раптърс в НБА, който започва след две седмици. Баскетболистът продължава да поддържа форма самостоятелно в родния си град Луизвил.

По време на кампа с Торонто Донта ще бъде наблюдаван от треньора и мениджърите на тима и ако бъде харесан ще остане в клуба. Ако не, играчът, който има договор с ЛукОйл Академик за следващия сезон ще пробва шанса си в друг отбор отвъд океана.