Тоталният хегемон в българския баскетбол в последните години ЛукОйл Академик започва защитата на титлата си срещу Евроинс Черно море. Първият мач от финалната серия е следобед от 16.30 часа. На трибуните в спортния комплекс в Правец ще седне и националният ни селекционер Пини Гершон, който пристигна от Израел, за да наблюдава някои от срещите от финала.

Гершон приключи успешно първенството със своя Макаби, завоювайки шампионския трофей и ще има възможност да вини нивото на някои от националите, чийто тимове се класираха за финалната фаза на родното първенство. В България Пини ще се види с хората от щаба си начело на представителния ни мъжки състав и ръководството на федерацията по баскетбол.

Вторият сблъсък между „студентите” и претендентите от Варна е утре отново в Правец от 18 часа, а после серията се мести в Морската ни столица с домакинство на Черно море на 2-ри юни.

ЛукОйл Академик се справи без проблеми с Рилски спортист на полуфиналите, а Евроинс Черно море мина през ада срещу Левски, но спечели серията си в 3:2 победи.