Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик покани четирима ветерани за гостуването си срещу АСК Рига на 5-ти ноември. С този двубой официално ще бъде открит новият сезон в турнира за купа УЛЕБ. Мачът между двата тима е специален – освен, че ще постави началото на втората по сила европейска клубна надпревара, с него ще се отбележат и 50 години от излъчването на първия европейски клубен шампион. Академик и Рига са играли финал през сезон 1957/58 г. и на 5-ти ноември 2007 г. ще се чества годишнината от славния мач между двата тима.

Заедно с отбора на ЛукОйл Академик за Рига ще пътуват някои от баскетболистите от славния отбор от 1958 година – Георги Панов, Любомир Панов и Виктор Радев, както вероятно и 87-годишният Божидар Такев, треньор на Академик преди 50 години. УЛЕБ предвижда в тържеството да участват по четирима от ветераните, като е планирана и специална вечеря в неделя в хотел „Латвия”.Специална покана за тържествата в Рига е отправена и към президента на клуба Валентин Златев, като се очаква той да даде съвместна пресконференция с боса на домакините и кмет на Рига – Янис Бъркс и с президента на УЛЕБ Джорди Бертомеу.

Тази година купа УЛЕБ ще завърши с Финална осмица, а съперници на „студентите” са още Бенетон Тревизо, Киев, Артланд и По Ортез.