Баскетболният ни шампион финализира договора с новия плеймейкър Стевин Смит, който идва за заместник на Антонио Бъркс. Контрактът с 35-годишния американец е за 1 година, но в него е предвиден пробен период, след който ръководството и треньорският щаб на клуба ще вземат решение дали да го задържат.

Гардът Смит има сериозен опит и се слави точната си стрелба. През последния сезон Смит записва средно по 5,8 точки, 2,7 борби и 2,4 асистенции за 33 изиграни мача с италианския Легеа Скафати. Преди това високият 186 сантиметра баскетболист е носил още екипите на Динамо Московска област, израелския Наария и френските АСВЕЛ Вильорбан, Нанси и Антиб. Роден е на 23-ти януари 1972 г. в Далас, Тексас и носи прякора „главоболие” (headache). Част е от националния отбор на САЩ – мъже до 21 години през 1993 г. и играе на Световно първенство с тях.

Очаква се Стевин Смит да пристигне в София в сряда. Ръководството на ЛукОйл Академик пък продължава да работи върху получаването на разрешение от сръбския Цървена звезда за 27-годишния гард Антонио Бъркс.