Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик си осигури услугите на трети американец за следващия сезон. „Студентите” подписаха със 183-сантиметровият плеймейкър Уолкър Ръсел. Гардът е роден през 1982-ра година и за последно се състезава в Лигата за развитие на НБА.

„Той е истински плеймейкър. Това е човекът, който ни трябва за един млад отбор. Много ще разчитаме на него. Бранко Миркович го познавате добре. Знаете за другите двама нови американци. Селекцията вече е поприключила и от 31-ви отборът заминава на подготовка в Правец”, заяви спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков.

Двама от родните национали – Тенчо Банев и Димитър Ангелов, няма да играят догодина при „студентите” поне според настоящото положение.

„Тенчо не влиза в нашия отбор. Моите уважения към Митко Ангелов, не исках преди Европейското да говорим, но след разговори с Георги Младенов, още от миналата година е ясно, че няма как да стане”, коментира Везенков, а по повод бъдещето на капитана Тодор Стойков в ЛукОйл Академик допълни:

„За Тошко – решението остава след Европейското. Преговори не са водени. Не искам да коментирам тази тема преди Европейското.”