Уникално избухване на американския гард на ЛукОйл Академик Брендън Хийт донесе трета поредна Купа на България на „студентите”. Рожденикът днес Хийт вкара четири тройки и общо 17 поредни точки за обрата във финала на турнира срещу Левски и уби интригата в иначе интересния до момента двубой. ЛукОйл Академик вдигна трети пореден трофей след 84:73 точки над вицешампионите.

Серията на Хийт стартира от 2 точки в полза на „сините”- 47:45 около 3 минути и половина преди края на третата четвърт и продължи до началото на четвъртата. Последните 10 минути на срещата започнаха при 59:49 точки в полза на ЛукОйл Академик. А малко след това Брендън Хийт вкара 17-тата си поредна точка, като преди серията имаше само 2 в актива си. Американецът завърши с 21 точки, а сръският гард на шампионите Боян Попович също бе на ниво и приключи с 20 за успеха.

Левски изигра по-добро първо полувреме като на два пъти повеждаше с малко по-голяма разлика. Един път със 7 точки през първата част и с 8 точки през втората. Почивката дойде при резултат 34:30 в полза на водения от Тити Папазов тим. Второто полувреме също започна с предимство за „сините” и разликата пак стигна 7 точки, но тогава дойдоха минутите на Брендън Хийт.

Левски така и не можа да се съвземе от шока, след този бърз обрат и в последната четвърт ЛукОйл Академик постепенно увеличи актива си, който стигна 14 точки. Така „сините” за трета поредна година остават втори в турнира за Купата на България.

Освен Хийт и Попович много добри изяви бе и Божидар Аврамов, който се отчете с 14 точки. а Димитрис Харитопулос записа 5 точки и 10 борби. За Левски най-много отбеляза Чавдар Костов. Той вкара 21 точки и взе 7 борби. С по 16 точки завършиха Марко Маринович и Николай Върбанов, като последния взе и 15 борби.

ЛукОйл пак пребори Левски, уникален Хийт осигури Купата на шампионите

източник: Gong.bg, Мария Мицова

ЛукОйл пак пребори Левски, уникален Хийт осигури Купата на шампионите

източник: Gong.bg, Мария Мицова

Всички новини от турнира за Купата на България в Gong.bg със съдействието на „Гранд Хотел Димят“ Варна!