Още един баскетболист напуска шампиона ЛукОйл Академик. Сърбинът Ненад Чанак очаквано повече няма да носи екипа на „студентите”.

„Решението бе взето трудно от ръководството на отбора, тъй като Чанак бе един от най-добрите и коректни професионалисти в тима през миналия сезон. Клубът продължава с политиката си на подмладяване на тима, като в момента се гледа и към следващия сезон. Баскетболистите на ЛукОйл Академик ще имат договори и за сезон 2009/10 с цел изграждане на ядро от ключови играчи, които да допринесат за постигането на поставените цели на тима. Така и младите треньори на българския шампион ще могат да работят в по-спокойна атмосфера и да се разгърнат напълно в работата си. В следващите дни ще бъде обявено и новото попълнение на тима, което ще играе на позиция четири”, съобщиха от клуба.

От днес отборът на ЛукОйл Академик е в почивка. Ристе Стефанов и Лиймайър Голдуайър се прибраха в родината си, а Антъни Ейкинс остана в България.

Любо Минчев събира баскетболистите на 27-ми декември, за да се стартира подготовката за мачовете срещу УНИКС Казан и Динамо Москва в турнира Еврокъп и срещите от Националната баскетболна лига у нас.