Баскетболният шампион на България при жените Лукойл Нефтохимик започна защитата на титлата си по най-добрия начин. Бургазлийки спечелиха първия мач от финалната серия срещу Дунав Еконт със 78:72.

В първите минути от срещата Лукойл Нефтохимик поведе на момент дори с 6 точки, но 2 минути преди края на първата част се стигна до изравняване - 14 :14, след това още едно и първата четвърт завърши 17 : 17.

Втората част продължи равностойно и оспорвано и няколко пъти има равенство в резултата. Треньорът на домакините Георги Божков непрекъснато използваше по-големите възможности на резервната си скамейка с чести смени. Във втората четвърт русенки взеха минимален аванс и се оттеглиха на полувремето с 37:36. Всъщност те можеха да водят и доста по-убедително, но със сирената Силвия Пеева вкара тройка за гостенките със сирената. Третата част беше истинска катастрофа за отбора на Дунав, който не успя да намери ритъма си на игра, а стрелбата на Ануфриенка и Даниела Петева беше крайно неточна.

Вера Перостийска се включи отлично в борбата под собствения си кош, а пробивите на Анджела Тисдейл спечелиха много нарушения в полза на Лукойл-Нефтохимик. Зорница Костова имаше отчайващ процент в стрелбата от средно и близко разстояние, а след тройка на Тисдейл бургазлийки направиха и най-голямата разлика в срещата 46 секунди преди края на частта- 9 точки или 47:56.

В четвъртата част момичетата на Петко Маринов не бяха убедителни, но пък и отборът на Дунав грешеше постоянно в стрелбата. Минута и 5 секунди преди края русенки можеха да се върнат в мача, след като съкратиха аванса на Нефтохимик само до две точки- 71:73.

Грешка на Костова обаче предизвика фаул при стрелба на Фрида Айли, която се оказа успешна. От наказателната линия шведката не успя да вкара, но вече с 4 точки преднина бургазлийки бяха доста по-уверени. Накрая Ануфриенка и Тисдейл вкараха по един наказателен удар за крайното 72:78.