Лукойл Нефтохимик спечели категорично дербито от 14-ия кръг на женското първенство срещу Монтана с 88:66. По този начин момичетата на Петко Маринов се укрепиха твърдо на второто място преди заключителните срещи.

Домакините имаха обеца на ухото от злополучно загубения полуфинал за купата на страната срещу същия отбор в Стара Загора преди месец и подходиха с голяма мобилизация. Вера Перостийска се разпореждаше и под двата коша, а Татяна Лихтарович и Анджела Тисдейл материализираха усилията на съотборничките си в атака.

Гостенките показаха много брак в стрелбата, а опитни реализаторки като Зоя Станоева и Агнеса Дойчинова бяха далеч от нивото си. Двубоят беше решен в третия период, когато Лукойл дръпна с 28 точки разлика и това даде възможност на Петко Маринов да включи в игра резервите, които също не се посрамиха и запазиха сериозната разлика до края на мача.

За Лукойл Татяна Лихтарович отбеляза 28 точки, Анджела Тисдейл добави 21, а Вера Перостийска завърши с 20 точки, 11 борби и 3 чадъра. Най-резултатна за Монтана бе Ивелина Вранчева с 14 точки.