Шампионът при жените Лукойл Нефтохимик иска да привлече две баскетболистки от Дунав Еконт, това съобщи за Дарик радио и Gong.bg Сашо Везенков. Става дума за Даниела Петева и Анета Митева.

„Нашата цел са две момичета, Петева и Митева, които играеха в Дунав, заяви Везенков. Говорили сме с Петко Маринов и основната ни цел е да ги привлечем тях двете. Така да изградим малко по-млад отбор, с който да играем във вътрешното първенство и да нямаме проблем.”

Положението при женския баскетбол, според Везенков, е още по- тежко. Там може да останат само три-четири отбора:

„Не виждам как ще се съберат и четири отбора в първенството на жените, казва Везенков. Мога и да ги изброя - Берое , Монтана и Лукойл. При Дунав има проблеми, които не искам да коментирам.”

Сашо Везенков не е разговарял с Валентин Златев за евентуалното участие на женския тим в евротурнирите.

Що се отнася до звездата Вера Перостийска, то Везенков сподели, че му предстои да се срещне с нея и да й предложи нови условия по договора й.

„Много искам Вера да остане, откровен е Везенков. Дори сега ще имам среща с нея. Ние сме готови с предложението ни към нея. Ако се споразумеем, добре, ако не, ние няма да се пазарим с никой. Това важи и за мъжете”, категоричен е Везенков.