С тежка загуба завърши разочароващото представяне на ЛукОйл Академик в тазгодишното издание на турнира Еврокъп. В последния си мач в груповата фаза „студентите” загубиха с цели 24 точки разлика 62:86 (21:18, 11:22, 15:18, 15:28) от руския гранд Динамо Москва.

По този начин ЛукОйл отпадна от турнира, като зае последно място в група В със само една победа и 5 загуби в актива си. Това бе и най-слабото представяне на българския шампион, откакто участва във втория по сила турнира в Европа, и за първи път той не успя да зарадва с успех феновете у дома.

Въпреки че Динамо вече се бе класирал за следващия етап и не вложи много усилия в търсенето на победата, българският състав не успя да се възползва от отпускането на гостите. Двата тима бяха равностойни само през първите 10 минути, в които дори на моменти ЛукОйл превъзхождаше. Малко обаче бе необходимо на старши треньора на Динамо Дейвид Блат да реагира и през втората част руснаците поеха контрол над срещата.

През вторите 10 минути, след като поведе с 28:23 ЛукОйл позволи на съперника си да вкара 11 безответни точки и да се стигне до 28:34. На полувремето гостите водеха с 8 точки - 40:32. След половин час игра българският шампион имаше пасив от 11 точки - 47:58, а в 32-та минута момчетата на Любомир Минчев губеха с 15 точки при 49:64. В последните пет минути „студентите” направиха много грешки и увеличиха своето изоставане ще повече. Накрая Динамо Москва спечели с най-голямата разлика в мача - 24 точки при крайния резултат от 86:62 за гостите.

Дебют за Лукойл направи новото попълнение Николай Върбанов, който остави отлични впечатления и даде сериозна заявка за титулярното място на център в състава на Любо Минчев. Върбанов предложи и атракции за малобройната публика, като направи три чадъра и ефектна забивка, всичко това срещу звездите на Динамо Робертас Явтокас и Дариуш Лавринович. Ники Върбанов вкара осем точки, овладя две борби и добави към актива си открадната топка само за 16 минути на паркета.

Най-резултатен за ЛукОйл бе Ристе Стефанов, който стисна зъби и игра с контузия, за да отбележи 11 точки. Антъни Ейкинс вкара 9 точки, а Лий Голдуайър – шест, но нито един от двамата американци не бе на ниво в мача.

За Динамо Москва Дженаро Парго отбеляза най-много - 24 точки, повечето от тях в края на мача, а Сергей Моня завърши с 12 точки, повечето от които в ключови ситуации, които пречупиха ЛукОйл.

Неприятно приключи евроучастието за Чавдар Костов. На младока, който е преследван от контузии в последно време, отново ще му се наложи да отсъства от терена. Костов влезе само за две минути и половина срещу Динамо, след което получи нелепа травма. Предварителните прогнози сочат скъсан мускул, което означава около месец лечение за крилото на шампионите.