Лукойл Нефтохимик победи у дома Монтана с 66:58 (11:20, 15:15, 21:10, 19:13) и вече е само на една победа от класиране на финалите в женското баскетболно първенство.

Втората среща от серията премина значително по-оспорвано в сравнение с първата. Баскетболистките от Монтана започнаха агресивно и натрупаха аванс от девет точки след първия период.

Шампионките показаха много брак в стрелбата и логично отстъпиха инициативата, като на почивката изоставаха с девет точки. Обратът стана възможен едва в 27-ата минута със силна игра на центъра Вера Перостийска, записала дабъл-дабъл с 27 точки и 13 борби, както и Татяна Лихтарович с 14 точки и 15 овладени топки.

През последния период домакинките от Бургас осуетиха опитите на гостенките да стигнат до победа, като през тези минути с точна стрелба се отличи американката Анджела Тисдейл, завършила с общо 15 точки.

Най-резултатни за гостенките с по 14 точки бяха Ивелина Вранчева и Зоя Станоева.

„Измъкнахме този мач не с игра, а с характер” - призна след тази победа старши треньорът на домакините Петко Маринов - „Не мога да кажа, че сме абсолютни фаворити преди двата мача в Монтана, но ще опитаме да спечелим поне един, за да затворим серията”.