Лукойл Академик подаде заявка за участие във втория по сила европейски клубен турнир – Еврокъп. Въпреки финансовите колебания на шампионите през изминалия сезон, ръководството на тима е взело добро решение – да съхрани мястото си в престижната надпревара.

Бронзовите медалисти от Левски са пуснали заявка за участие в Балканската лига, където се състезаваха и миналата година. Шампионът на балканския турнир Рилски спортист по право също ще играе, и вече е подал необходимите документи. Любопитното е, че тимът, който дели един спонсор с Балканската лига – Черно море, който освен всичко друго е и вицешампион, все още не е пуснал заявка.

Дамският Дунав Еконт иска да играе в Еврокъп, докато шампионът Лукойл Нефтохимик все още не е подал заявка.

Все още има време и за други отбори да подготвят своите документи, тъй като срокът за заявки изтича в края на месеца. При мъжете има възможност за участие в по-слабите турнири, като Еврочалъндж.

Управителният съвет на БФБаскетбол определи още 29 септември 2009 за дата за Общо събрание на централата. То ще е редовно отчетно, но и изборно за избор на наследници на подалите оставки висши магистрати – двама в УС и един в Арбитражната комисия.

То ще е редовно отчетно, но и изборно за избор на наследници на подалите оставки висши магистрати – двама в УС и един в Арбитражната комисия.