Истински шедьовър за баскетболните фенове в България готвят ЛукОйл Академик и Левски за края на септември. Ръководствата на двата тима обмислят евентуален турнир с участие на два европейски шампиона – настоящия и бившия – Панатинайкос и Барселона.

Идеята на ЛукОйл Академик да изиграе контрола с Барселона в новата зала в София на 4-ти километър не е тайна от известно време, но има възможност да се осъществи в по-голям мащаб.

„Говорим за след Европейското. Говорили сме и с Левски. Може да направим един турнир в новата зала с Барселона. Лъчо Танев е в добри отношения с директора на хандбала и баскетбола на Барселона. Нашето желание е да пристигне и Панатинайкос, и да направим един турнир в края на септември в новата зала. Това са най-добрите отбори в момента в Европа. Работим в тази насока. Преди години пристигна Макаби в България. Той беше тогава европейски шампион. Струва ни доста, така че когато каниш някой, трябва да имаш и ресурс”, сподели спортният директор на „студентите” Сашо Везенков при награждаването на ЛукОйл Академик за отбор на месец май.