Отборите на ЛукОйл Академик и Евроинс Черно море са се договори да разменят домакинствата на следващите две срещи по между си. Шампионите трябваше да приемат варненци тази събота в Правец в 4-я кръг на Националната баскетболна лига, но по тяхно желание ще гостуват във Варна в Двореца на културата и спорта от 17 часа, а в 11-я кръг, който е насрочен за 22-ри декември „студентите” ще са домакини.

Промяната е заради участието на ЛукОйл Академик в груповата фаза на турнира Юрочалъндж, което започва на 16-ти ноември с домакинство на Бенфика в зала „Универсиада” в София. На 23-ти ноември воденият от Йовица Арсич тим гостува в Естония на Тарту Рок. Следва пак гостуване на 30-ти ноември на Лугано в Швейцария, мач в Лисабон на 8-ми декември, домакинство на Тарту Рок на 14-ти декември и ново домакинство на Лугано на 21-ви декември.

Евроинс Черно море е с победа и две загуби от трите си двубоя до момента в Националната баскетболна лига, а ЛукОйл Академик очаквано има три успеха. В 4-я кръг на още срещите: Левски – Ямбол, Спартак Плевен – Балкан и Черноморец – Рилски спортист.