Единственият български тим, който дръзна да пробва сили в Европа този сезон, освен Лукойл Асадемик – Спартак Плевен ще приеме именно студентите довечера от 18:00 часа в среща от 11-ия кръг на вътрешното ни мъжко първенство. Двубоят е изтеглен с ден по-рано, заради участието на шампионите в турнира за Купа УЛЕБ.

Останалите срещи са утре и също обещават да са доста интересни. Балкан е домакин на ЦСКА в Ботевград от 18:00 часа, а Рилски спортист приема Левски в Самоков от 17:30 часа. Сините допуснаха поражение от същия тим насред София преди време и сега ще търсят реванш като гост. Ямбол излиза срещу Дунав 2007, а Сливен играе с Черно море Еврохолд от 17:30 часа в събота вечер.

Начело във временното класиране у нас логично е Лукойл Академик с 10 победи от 10 мача. Следват три отбора с еднакъв актив – Левски, ЦСКА и Спартак Плевен, които имат по 7 успеха до момента. Балкан на Георги Младенов е 5-ти с 6 победи и 4 поражения, а варненският Черно море държи 6-та позиция с 5 победи и 5 загуби. На дъното са Рилски спортист и Сливен. Съставът от Самоков има само 2 успеха, като единият е именно срещу Левски, а Сливен записа една победа от 10 мача.