Лукойл Академик замалко да сподели съдбата на Левски, като запише две загуби за една седмица, втората от които – в Плевен. „Студентите” победиха местния Спартак само с две точки – 73:71, след ужасяваща последна четвърт на двубоя от Националната баскетболна лига. Настроението в лагера на шампионите логично бе занижено от поражението в ЕвроЧалъндж през седмицата, от Кърка Ново место в Правец, и оттам можеше да последва ново разочарование, каквото изпита Левски преди седмица.

Преднината на Лукойл на почивката бе само пет точки – 45:40, те дръпнаха традиционно в третата четвърт, като към нейния край авансът им стигна 20 точки. За десетте финални минути обаче, „студентите” вкараха само два коша! При това те бяха в началната една минута от тази четвърт, и пропиляха следващите си десет шута, и направиха един куп грешки. За сметка на това Спартак вкара 20 точки в тази част, и с тройка на Сашо Дяковски, минута и 12 преди сирената, направи 71:73. Това обаче бе всичко в мача, и в крайна сметка домакините не успяха да поднесат втора поредна загуба на един от водещите тимове в шампионата.

Най-добрия си мач до момента с екипа на Лукойл изигра Ламонт Мак, със 17 точки и четири борби. 13 вкара Тодор Стойков, а по десет – Доминик Джеймс и Травис Питърсън. Бруно Шундов не игра в срещата. За Спартак 24 точки наниза Илия Станков, а Хрисимир Димитров се отчете със 17.

След този успех, Лукойл вече ще мисли за третия решителен мач с Кърка Ново место, който е в Словения на 30 март.