Лукойл Академик не срещна никакви проблеми в поредния си мач от вътрешното първенство и спечели 26-та поредна победа. Днес „студентите” се наложиха над Рилски спортист в Самоков със 116:80, след като успяха да отбележат рекорден за този сезон брой точки.

Това бе последният мач за Рилски спортист в зала СУ „Никола Велчев”. Още в събота, след откриването на новата зала Арена Самоков, двата представителни отбора на града – мъже и жени ще се преместят в нея.

Самият мач мина изцяло под диктовката на гостите от Правец. През по-голяма му част старши треньорът Желко Лукаич игра с основните си състезатели. Едва в края на срещата в игра влязоха младите баскетболисти от състава. Страхотен мач отново направи Перо Антич с 34 точки и осем борби и великолепен процент на стрелба. 19 точки добави Лари О`Банън, а с 18 се отчете Уили Дийн.

За Рилски спортист Сантос Мартинес реализира 23 точки, а Александър Груев завърши с 20, съобщава bulgarianbasket.com.

Срещата бе и последен официален тест за Лукойл Академик преди мача от турнира за Купа УЛЕБ с Динамо Москва. „Студентите” приемат руския гранд на 11 март в зала „Универсиада”.

Утре са последните три срещи преди паузата в първенството заради Мача на звездите и Купата на България. В зала „Триадица” от 18 часа излизат Левски и ЦСКА, а със същия начален час съответно във Варна и Ямбол играят Черно море – Спартак Плевен и Ямбол – Балкан.