Шампионът на България Лукойл Академик записа пореден успех от началото на шампионата. "Студентите" продължават да са единствения отбор без загуба, след като днес тимът се наложи на Евроинс Черно море и така вече има победа срещу всеки един съперник в НБЛ. Това бе седмия пореден успех за тима, а за първи път бе мината границата от 100 точки за резултат 113-81.

Срещата започна равностойно и продължи така почти до края на първата част. 2.30 минути преди края й варненци водеха с 20-21, но допуснаха 8 поредни точки и Лукойл поведе, след което затвори частта рпи 32-24.

В началото на втората част разликата стана двуцифрена за първи път в мача, след като първият кош бе за домакините. Гостите обаче не се стреснаха от това и три минути по-късно отново поведоха при 39-40. Лукойл веднага отвърна на удара и си върна бързо преднината. Те дори я увеличиха и отново стигна 10 точки минута и половина преди почивката, а в края на полувремето бе 7, 61-54.

Срещата бе решена през третата част. След почивката домакините излязоха пределно мобилизирани и, въпреки че първия кош бе за Черно море, оттам нататък превъзходството на Лукойл бе осезаемо. В следващите пет минути гостите не вкараха нито точка, но за сметка на това допуснаха серия от 16-0 за домакините, след която нямаше връщане. До края на частта разликата се движеше около 20 точки, като в един момент достигна дори до 29, но 5 поредни точки за гостите в края на частта намалиха до 24, 94-70.

Така последната част остана само формалност и да се изиграе за протокола. Голямата преднина на домакините пък даде възможност на двамата треньори да пуснат в игра всички свои състезатели. Разликата обаче не падна нито за момент под 20 точки, а в последните секунди бе фиксирана на 32, най-голямата в мача.

Общо петима състезатели записаха двуцифрен точков актив за победителите. Тодор Стойков бе най-резултатен с 20 точки за само 14 минути игра, а Уокър Ръсел добави 16 и 8 асистенции. Единствения от отбора, който игра в мача и не успя да се разпише бе Марко Джерасимович, който за близо 14 минути на терена на успя да се отбележи.

От състава на гостите също петима състезатели записаха двуцифрен точков актив, но приносът на останалите не бе същия като при съперника. Павелс Веселовс вкара най-много за тима - 20 точки, а по 14 добавиха младежките национали Тихомир Желев и Васил Кьосев.