Баскетболистите на Лукойл Академик показаха, че нямат намерение да обръщат внимание на кадровите проблеми в клуба, и взеха осма победа в НБЛ. В мач от девети кръг „студентите” се наложиха с 89:74 над Рилски спортист.

Двубоят започна добре за Академик, като постепенно момчетата на Любо Минчев трупаха аванса си, който достигна 11 точки на полувремето. Бойкият състав на Рилецо обаче не се отказа лесно и изигра силна трета четвърт, в която почти стопи изоставането си. Преди началото на последната част, резултатът бе 58:52. Домакините обаче отново стъпиха на педалите в края и така си заслужиха успеха.

Любо Минчев пусна в игра всичките си записани десет баскетболисти, а колегата му Александър Тодоров използва 11 играча.

Традиционно, най-резултатен за Лукойл бе Тодор Стойков с 20 точки. Капитанът добави и пет асистенции и две борби. Ристе Стефанов показва, че се завръща към добрата форма, като наниза пет тройки и завърши със 17 точки и три асистенции. Христо Николов изигра един от най-силните си мачове, откакто е част от Академик. Гларуса реализира 16 точки за победата. Кени Аделеке пък направи дабъл-дабъл с 11 точки и 11 борби.

Преминалият през Лукойл Академик Иван Лилов бе най-резултатен за Рилецо с 18 точки. Бранко Миркович добави 14 точки, пет борби и пет асистенции. Гостите обаче не можеха да разчитат на едно от най-силните си оръжия – стрелба от тройката – като вкараха само пет от 17 опита.

И двамата треньори обаче ще има върху какво да помислят след срещата, тъй като Лукойл направи 18 грешки, а Рилецо – 19.