Шампионите от Лукойл Академик избегнаха шокираща елиминация на полуфиналите на първенството по баскетбол за мъже, след като надвиха Рилски спортист в Самоков с 80:66 (21:18, 21:8, 17:20, 21:20). С победата си в събота "студентите" изравниха серията при 2:2 победи, а в сряда ще приемат Рилски спортист в Правец в последен мач за определяне на съперника на старозагорския Берое във финалната серия.

Лукойл започна мача с два поредни коша, един от които тройка на Божидар Аврамов, но "студентите" спечелиха първата четвъртина само с три точки преднина, и то след като Йордан Бозов пропусна стрелба от далечно разстояние преди сирената. Максим Корниенко обаче отбеляза две поредни стрелби в началото на втората четвъртина, а серията на Лукойл набъбна до 8:0 за 11 точки преднина в средата на частта.

Тя завърши с общо 16 пункта аванс за "студентите". Рилски спортист съкрати три точки от изоставането си в третата четвъртина, но Лукойл задържа категоричния си аванс и спечели мача. Максим Корниенко завърши мача с 16 точки за Лукойл и девет борби, а по осем спечелиха Стийв Зак и Христо Захариев, които вкараха и по 13 пункта. Давон Шелтън пък се отчете с 19 точки и девет спечелени борби за Рилски спортист./БТА