Баскетболният ни шампион ще играе отново в групите на турнира Еврокъп след като отстрани чешкия Простейов. ЛукОйл Академик победи с 87:77 точки  в реванша, след един доста интересен двубой, който предложи емоции и нерви на публиката. „Студентите” губеха с точка на почивката, но след страхотна трета четвърт пречупи съперника си. Силен мач за ЛукОйл изиграха Ламонт Мак, Андре Оуенс, Брендън Хийт и Дамян Стояновски.

Разликата от 17 точки преди последната четвърт между Простейов и ЛукОйл Академик бързо бе стопена до само 10 при 70:60 за минута и половина. ЛукОйл върна малко от аванса си но, домакините пак намалиха до 10 точки – 75:65 в средата на последната четвърт. Оуенс атакува, подаде на Мак на тройката, но той пропусна, а в следващото нападение на Простейов при два точни наказателни удара преднината на българския шампион падна до 8 точки. Нови грешки в нападение за ЛукОйл върнаха надеждата в състава на Простейов 5 минути преди края. „Студентите” позволиха преднината има да падне до 6 точки, но върнаха две в своя полза с кош на Андре Оуенс. Стояновски и Хийт реализираха за 81:69 точки 3 минути преди края на мача от квалификациите на Еврокъп.

ЛукОйл Академик започна в състав Андре Оуенс, Тодор Стойков, Бруно Шундов, Ламонт Мак и Брандън Хийт мача реванш от квалификациите на турнира Еврокъп срещу Простейов в Чехия. Около 1000 човека се събраха в зала „Спортцентрум”, за да подкрепят баскетболистите на Простейов, като агитката вдига сериозен шум с няколко барабана.

Двубоят стартира с преднини 5:2 точки за „студентите” в първите две минути. И двата състава направиха грешки, а срещата тръгна равностойно с лека преднина на българския първенец. Божидар Аврамов се появи в игра на мястото на Брадън Хийт. Мак вкара на два пъти от наказателната линия за 11:9 точки 3 минути преди края на частта, но Простейов отвърна с бърза атака и кош на гарда Джамар Смит. Две поредни ялови атаки и тройка на домакините им дадоха аванс за 14:13. На паркета се появиха още Дамян Стояновски и Акида Маклейн. Бърз пробив на плеймейкъра Андре Оуенс върна предимството за Академик при 19:16, както приключи и първата четвърт.

Кош на Божидар Аврамов даде предимство от 21:16 точки в началото на втората част, но домакините намалиха до 21:20 за 2.30 минути. Йовица Арсич пусна в игра още Тенчо Банев и Павел Маринов. Тройки на Мак и Стояновски дадоха 6 точки аванс на „студентите” при 27:21. Травис Питърсън реализира, Оуенс върна разликата с два точни наказателни удара, а Простейов постепенно намали до 1 точка пасива си при 32:31 в полза на ЛукОйл. Чехите изравниха при 33:33 точки 3 минути преди почивката с кош на Матей Вента. Пак той от наказателната линия даде точка аванс на домакините. ЛукОйл получи тройка 13 секунди преди края на втарата четвърт и Простейов поведе за 39:38 точки, а при поседвалата атака на българския шампион Андре Оуенс отново бе спрян непозволено и не успя да вкара нито веднъж. С това приключи и първото полувреме.

Второто полувреме започна с кош на ЛукОйл, но Простейов навакса с далечна стрелба и бърза атака, за да направи резултата 46:42 в своя полза. Бруно Шундов изпусна от тройката, но Тодор Стойков вкара и намали само до 1 точка пасива на тима. Хубава бърза атака върна предимството на Академик при 47:46 точки. Добре се включи Тенчо Банев, а ЛукОйл дръпна с 57:49 точки с тройка на Мак 3.30 минути преди края на третата част. Нов кош за Академик направи разликата 10 точки. Хийт вкара за 61:49, а после за 63:50 точки и даде възможност за малко по-спокойна игра на българския шампион в последните минути на тази четвърт. Йовица Арсич пусна в игра и Веско Веселинов, който реализира за 68:61 точки само минута преди края на третата четвърт. Разликата стигна 19 точки при 70:51, а частта приключи при 70:53 в полза на ЛукОйл.