Лукойл Академик ще пътува само с един център за срещата с Черноморец в Бургас. „Студентите” ще са без Николай Върбанов за гостуването на новака в Националната баскетболна лига, след като младият играч се контузи по време на тренировка през седмицата.

Върбанов е с травма в глезена, като все още не се знае точно колко време ще се наложи да отсъства от терените, за да се възстанови. Той със сигурност отпада за двубоя с Черноморец, потвърдиха от лагера на шампионите. В отсъствието на Ники Върбанов, Лукойл остава само с един чист център, в лицето на Ърнест Браун.

Междувременно, старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов определи предстоящия мач с Черноморец като тежък, срещу съперник, който ще се опита да поднесе изненадата на сезона.

"Черноморец започна с фойерверки, побеждавайки Ямбол при това доста убедително. След това изнесе много силен мач в Плевен, където също бе близо до успеха. Играе за първа година от доста дълго време в НБЛ и това носи допълнителен заряд. Аз и преди съм казвал, че през този сезон, ще бъде много оспорвано", заяви преди утрешния сблъсък в Бургас наставникът на Лукойл Академик.

"Ако някой си мисли, че може да не е на 100 процента и да не даде всичко от себе си за победата, ще получи сериозен и звучен шамар. Всеки един иска да бие шампиона и мотивацията срещу нас е още по-голяма. За да спечелим в Бургас, трябва да сме на максимума от възможностите си и аз смятам, че играчите ми осъзнават какво ги очаква и ще дадат именно това", добави Младенов пред официалния сайт на Лукойл.