Баскетболният ни шампион Лукойл Академик най-вероятно ще има нов старши треньор до края на седмицата. „Студентите” все още са без наставник след раздялата със сърбина Желко Лукаич. За сметка на това в щаба на тима от миналата година фигурират двама помощник-треньори – Йордан Колев и Любомир Минчев.

Очаква се до дни ръководството все пак да направи избор за специалиста, който ще води отбора през следващия сезон в родното първенство и турнира за Купа УЛЕБ. За поста преди време се спрягаха няколко имена на известни и не чак толкова известни чуждестранни треньори, но в последствие везните, като че ли, клонят към български треньор.

Лукойл Академик попадна в изключително тежка група в турнира, който вече носи името Еврокъп. Шампионите ще спорят с руския гранд Динамо Москва, който елиминира „студентите” миналия сезон на осминафиналите, а сега ще бъде воден от един от най-успешните треньори на Стария континент и наставник на европейския шампион Русия – Дейвид Блат.

В Група Б са още отборите на латвийския Баронс Рига и един от квалификантите. Въпросният клуб, който играе елиминации ще дойде от поток C. Там се срещат израелският Апоел Йерсуалим срещу победителя от двойката Уникс Казан - Слупские Зарни, така че най-вероятно четвъртият отбор в групата на Академик ще е Апоел или Уникс.