Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик си осигури подкрепата на М-Тел за следващите две години, след като бе подписан спонсорски договор между клуба и мобилния оператор. Контрактът бе парафиран пред погледа на боса на ЛукОйл България Валентин Златев, от изпълнителните директори на двете компании Андреас Майерхофер и Сашо Везенков.

„Като водеща българска компания, инвеститор в българския спорт, сме горди да подкрепим една от най-атрактивните и вълнуващи дисциплини”, заяви главният изпълнителен директор на М-Тел. „Пожелахме успех на отбора в борбата за шампионската титла и достойно представяне в европейските клубни турнири”, добави той.

„Доста съм развълнуван. Нормално е най-големият мобилен оператор да идва при най-добрия баскетболен отбор. Благодаря на нашия президент г-н Златев за това сътрудничество с МТел и да кажа, че нашият тим ще бъде готов за Европа, но няма къде да играе домакинствата си. Наистина няма зала, която да отговаря на изискванията в близките две години. Убеден съм, че след като имаме такава зала, нашият тим ще бъде поканен от Евролигата, защото задачата на Евролигата е да развива и разширява отборите, които участват в нея. Това, което остава е шампионската титла и Купата на България”, пък коментира изпълнителният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков.

На въпрос защо след като подкрепят отбора на Левски във футбола и волейболната надпревара М-Тел Beach Masters, компанията не се е ориентирала към същия клуб, а именно баскетболния Левски Андреас Майерхофер отговори:

„Имаме спонсорска стратегия да подкрепяме най-добрите. Във футбола Левски е един утвърден отбор и очакваме отново да са начело. Решихме да спонсорираме М-Тел Beach Masters, защото това е нещо привлекателно и интересно. Левски имат силен тим и в баскетбола, но както казах нашата стратегия е да подкрепяме са най-добрите.”