Лукойл Академик отговори подобаващо на трансфера на Прийст Лодърдейл в Левски и също подписа с доста висок играч. Шампионите привлякоха високият 221 см хърватин Бруно Шундов. Той е роден през 1980 година и е играл в пет различни отбора в НБА.

Още на 18 години Шундов е избран във втория кръг на драфта от Далас Маверикс. За следващите 7 години той има мачове за Далас, Индиана Пейсърс, Бостън Селтикс, Кливланд Кавалиърс и Ню Йорк Никс. В кариерата си в НБА прави средно по 1.7 точки 1.0 борби, съобщава bgbasket.com.

През 2005 година Шундов подписва с Етоса Аликанте, а два сезона по-късно отива в кипърския АЕЛ Лимасол, като е с основна роля за третото място на тима в турнира ФИБА Еврокъп. Сезон 2008/2009 той премината в латвийския АСК Рига и за 8 мача в турнира Еврокъп прави средно по 18.8 точки и 8.8 борби. През януари 2009 година подписва с Цибона Загреб, а два месеца по-късно отива в испанския ВивеМенорка.

Миналия сезон играе в отборите на Донецк и Кавала, а в началото на този подписва с БК Валенсия. Там обаче остава един месец, а сега идва в Лукойл Академик.