Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик е на крачка от безпрецедентен сезон в България. „Студентите” гостуват на Балкан в Ботевград в третия мач от финалната серия за титлата в мъжкото ни първенство и при успех ще вземат златото у нас без нито една загуба. До момента воденият от сръбския специалист Желко Лукаич отбор не познава поражението нито в шампионата, нито в турнира за Купата на страната. Баскетболистите на ЛукОйл Академик нямаха никакви проблеми срещу Балкан в първите два мача от сблъсъка за титлата, а двубоят довечера е от 17.30 часа в Ботевград. Домакините обявиха свободен вход в залата и обещават истинско шоу за публиката.

Най-добрият ни баскетболен отбор в последните години е неизменно шампион на България от 2003-та година насам. Тогава „студените” триумфираха с Петко Маринов начело, а после взеха титлата последователно с треньорите – Слободан Николич, Тити Папазов и Марин Докузовски.

Миналата година ЛукОйл Академик получи сериозен отпор от амбициозния тим на ЦСКА, въпреки че отново разби конкурента си с 3:0 победи във финала.