Наставникът на Лукойл Академик Йовица Арсич очаква тежък мач с Ямбол. Шампионите ни гостуват на тима воден от Иван Чолаков, като двубоят ще бъде официален дебют за специалиста.

„Чака ни тежък мач. Ако искаме да бъдем шампиони обаче, не можем да си избираме съперниците. Трябва да се побеждава и в тежките мачове, а аз не се притеснявам от такива”, коментира Арсич. Той допълни, че ще даде шанс на всички баскетболисти да покажат на какво са способни.

„В момента работя с намерението да дам шанс коректно на всички. Все още отборът не може да играе 40 минути на топ ниво, както е необходимо срещу силни противници. Имаме качествени играчи, само е необходимо да работим още по-здраво”, добави наставникът.

Един от най-класните баскетболисти идвали някога в България, македонецът Перо Антич, ще излезе днес с номер 12 срещу Ямбол, след като ръководството на клуба успя да представи навреме всички документи по картотеката на Антич през седмицата в офиса на НБЛ. Последният клуб на звездата на македонския национален отбор, руският Локомотив Ростов, изпрати разрешение до БФБаскетбол и така Антич официално ще може да заиграе в България.

Антич, който е на 27 години, изкара сезон и половина в Русия, а преди това игра за шампионите през 2007-2008, където спечели Купата на България и стана шампион на България с основен принос за „студентите”.

210 см крило също като сънародника си Ристе Стефанов има български паспорт, но няма право да играе за националния отбор на България, тъй като вече е част от този на Македония. Със завръщането на Перо Антич в редиците на Лукойл Академик, македонските национални състезатели в българското първенство стават 4. Освен Антич, на българска земя се състезават още Димитър Мираковски (Евроинс Черно море), Георги Чековски (Левски) и Ристе Стефанов (Лукойл Академик). Общият брой на македонските баскетболисти в нашето първенство е 6. Златко Гоцевски носи екипа на Ямбол, а Александър Угриноски защитава цветовете на Рилски спортист (Самоков).