Лукойл Академик разгроми ЦСКА, а Ямбол – местния враг Сливен – в първи срещи от третия кръг на Националната баскетболна лига.

В Правец шампионите се наложиха със 128:87 над ЦСКА, като нито за момент не оставиха съмнение в своето превъзходство. Само през първата част Лукойл реализира впечатляващите 38 точки, а през третата успя да отбележи цели 41. В игра за домакините се появиха абсолютно всички играчи на Любомир Минчев, като нито един от тях не пропусна да се разпише в коша на противника. Петима баскетболисти на Академик завършиха с двуцифрен точков актив, като тимът записа в статистиката си сериозното постижение от 20 откраднати топки и 26 асистенции.

За 24 минути на паркета, най-резултатен в мача бе Тим Пикет с 27 точки. 21 точки, доста от които постигнати след зрелищни забивки, реализира бившият „армеец” Христо Николов-Гларуса. Най-много за ЦСКА вкара Милош Шакота – 20 точки.

Ямбол разгроми Сливен със 118:81 в другата среща от този трети кръг в НБЛ. Въпреки че Сливен бе по програма домакин на двубоя, той се игра в зала Диана в Ямбол. Момчетата на Иван Чолаков трупаха аванса си през целия мач и не изпуснаха инициативата. На полувремето те вече водеха с 65:47 и продължиха да играят добре и след почивката, за да се стигне до разгромния успех. Скот О`Галахър завърши с 21 точки за Ямбол, а другото американско попълнение – Брайън Сандърс реализира нов дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби. Янис Отонцидис вкара 18 за Сливен.

Утре са мачовете Евроинс Черно море – Спартак Плевен, от 17 часа, и Левски – Рилски спортист – от 18 часа.