Ръководните фигури в баскетболния ЛукОйл Академик бяха изключителна щастливи от разгромната победа над немския Артланд Драгонс тази вече в зала „Универсиада”.

„Това е отборът, който исках да видя. Не винаги най-доброто дава резултат, но сега беше така. Убеден съм, че ще вървим нагоре. Видя се, че сме имахме сериозна липса на гард в Рига. Дийн е много качествен плеймейкър. Очаквах да победим, но не с такава голяма разлика. Не мога да кажа категорично какво ще е бъдещето на Стевин Смит. Първо ще говоря с президента Златев”, сподели спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

„Играчите казаха всичко на терена. Показаха защо баскетболът е хубава игра. Баскетбол в истинския смисъл на думата. Първата петица започна мача страхотно. Плашех се дали ще издържим на ритъма. Важно е, че държахме високо темпо и разликата. Не съм очаквал такъв развой на събитията. Не позволихме на отбор като Драгонс да се върне в мача. Не трябва да изпадаме в еуфория. Благодаря на феновете”, пък каза наставникът Желко Лукаич и добави: „Тодор Стойков направи няколко добри неща и това, което е необходимо. После нещата се развиха добре за нас и Чавдар Костов се включи добре. Не е важно като единици, а като отбор да играем добре.”