Сръбският наставник на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Желко Лукаич заяви, че не се интересува от слуховете за вероятността Бенетон да пожелае Перо Антич в редиците си и вярва само на своя клуб.

Ненад Чанак пък е с висока температура и наставникът се надява играчът да се възстанови до сблъсъка с италианците другата седмица.

На въпрос как ще коментира информациите за интерес на Бенетон към македонския ас на тима му Лукаич каза: „Нямам никаква идея. Вярвайте ми, нямам никаква информация. Вярвам само на своя клуб, а не кой какво е казал или направил. Може това да са някакви тактически варианти на италианския треньор или на други свързани с Перо Антич. Но да ви кажа не се учудвам, че искат Перо Антич, защото това е доказателство, че е качествен и талантлив играч. Смятам, че в момента Перо Антич и много други от моите играчи са по-силни от някои от Бенетон. Ама честно да ви кажа, не ме интересува кой какво търси – нека търси, ама ми е интересно защо не издават никакви цифри.”

ЛукОйл Академик приема италианците следващия вторник в зала „Универсиада” в пореден мач от турнира за купа УЛЕБ.

„Пожелах си да сме здрави през Новата година и да можем всички да тренираме в пълен състав. Работата да даде резултат и да имаме късмет. Надявам се бързо да се върнем в игрови ритъм и вярвам, че ако сме здрави можем да го постигнем. Утре отиваме в Русе, а на 8-ми идва много важен двубой. Както и вие виждате по телевизията, всички вече играят мачове”, заяви още сръбският специалист и добави:

„Никога не може да се каже предварително как се отразила паузата. Ето сега говорихме с Данчо Колев, че италианците вече изиграха три срещи. Първенството им тече, а ние почивахме. Сега едни ще кажат, че те играят, а ние почиваме, а от друга страна мачът е отлична тренировка и са запазва игровият ритъм. Не се замислям дали е за добро или за лошо, защото най-много ме интересува да имаме цял отбор и да сме здрави. Обади ми си докторът и ми каза, че Чанак е вдигнал 39 градуса температура. Тъкмо е започнал да тренира и е хванал вирус. Надявам се бързо да се оправи. За утре може би няма да стане, но дано до Бенетон да е готов. Това е най-важно – да сме здрави. Както казахте, предстоящият мач решава доста неща за класирането в групата, но аз никога не съм си правил сметки и в живота, и професионално и ме интересува само да спечелим следващият ни мач. Като приключи ще знаем какво сме постигнали.”