Наставникът на Лукойл Академик Желко Лукаич изрази задоволство след спечелената Купа на България днес. Специалистът сподели след финала, че баскетболистите му напълно за заслужили трофея.

„Искам да честитя победата на моите играчи, които заслужено спечелиха. Особено след работата и сериозността, които показаха. Честитя на Черно море за успешното им представяне днес и за класирането им на финала. Те отново показаха, че не се предават до край", коментира Лукаич.

"Искам да поздравя организаторите. Получи се отлично състезание в тази нова зала. Имам само една забележка - финалът заслужаваше да се играе пред по-голяма публика. Ние имахме много проблеми преди мача. Тенчо Банев от няколко дни е с болки в стъпалото. Чавдар Костов има само една тренировка. Игра с маска заради счупен нос, но се опитахме да преодолеем това", продължи специалистът.

"Отборът на Варна показа характер и непримиримост, не се предаде до край и максимално ни затрудни. Ако трябва да направя анализ на мача започнахме много лошо, а предвид, че сме фаворити трябваше да се върнем бързо в мача, за да не изпаднем излишна нервност. Купата е турнир, в която един мач решава всичко. Ако допуснеш грешка, няма как да я допуснеш", допълни Желко Лукаич.

От своя страна треньорът на Черно море Спас Натов коментира: "Аз и нашето ръководство сме доволни, че достигнахме до финала. Преди 2 седмици никой не си помисляше, че можем да стигнем до тук, но момчетата показаха невероятен характер. Аз лично съм много доволен. Дано днес сме оставили добри впечатления, а не само да сме били спаринг-партньор на отбора на Лукойл."