Старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик, сърбинът Желко Лукаич, коменира за ГОНГ жребия на „студентите” в Купа УЛЕБ. ЛукОйл ще играе с грандовете Бенетон Тревизо и По Ортез, както и с шампиона на Латвия – АСК Рига, вицешампионите на Украйна и Германия - съответно БК Киев и Артланд Драгонс. Миналата година Бенетон игра в Топ 16 на Евролигата, а Киев участва в Еврокупата на ФИБА.

-Какво мислите за жребия?

-Виждате и сами, че два от отборите са редовни участници в Евролигата – Бенетон Тревизо и По Ортез. Това са големи отбори, но нито латвийците, нито украинците, нито немците са за подценяване. Това пък е хубаво за спорта като цяло. Сега най-важното е да направим една добра концепция, да съберем добър състав, за да можем да се противопоставим на другите. Вярвам, че ако работим добре може да търсим шансовете си да продължим напред.

-Бенетон и По Ортез ли са фаворити в групата според вас?

-Ами може да се каже, че е така заради имената и историята им, но не знам в точно каква ситуация са сега. Баскетболът е такъв, че на никой нищо не е гарантирано. Не сме наясно с бюджета им и т.н., така че не може да се каже кой е фаворит и кой не е, но може би имат някакво предимство пред другите на старта, защото са дългогодишни участници в европейските турнири.

-Добре ли е, че първите три тима от всяка група и пет от най-добрите четвърти ще продължат в следващата фаза?

-Да, така е, но не искам още да мисля за това. Искам първо да седнем с хората от ръководството в сряда, ако даде Бог ще съм в София и да съставим един добър план за работа. Програма, но не кратка, а за по-дълго време. Това ми е главното желание, както казах и предишния път. И разбира се да се представим възможно най-добре.