Старши треньорът на ЛукОйл Академик заяви след победата с 67:64 над Вентспилс в среща от 1/16-финалите на турнира за купата на УЛЕБ, че преднината от три точки не може да успокоява „студентите”, тъй като второто полувреме на мача едва предстои.

„Изиграхме само първото полувреме срещу Вентспилс, а второто предстои. Нямаме кой знае каква преднина. Затова като гост трябва да покажем по-добра тактическа игра. Ще бъде труден мач, Вентспилс е тим, който играе много офанзивно и има дълга скамейка”, сподели треньорът.

„Два елемента от играта баскетбол ни куцаха днес - големият брой допуснати грешки и малката успеваемост от наказателната линия. Като цяло имахме проблеми и в защита. Само през последната част се представихме добре. Не съм доволен, защото играчите не изпълниха указанията. Трябваше да ограничим техните стрелци, но не направихме това. Основният проблем също е, че нямаме равностойна смяна на Уили Дийн. Важно е да си отпочинем, да си направим изводите и да се подготвим за следващия мач”, добави Желко Лукаич.

От своя страна наставникът на Вентспилс Гаспер Окорн каза: „Дойдохме в София, за да изненадаме Лукойл. Беше ни трудно. Шансовете и на двата отбора остават 50:50. В Латвия всичко започва отначало. Като цяло контролирахме играта с изключение на първите минути, когато бяхме нервни и началото на последната част. Лукойл е отбор, който вкарва много точки и прави резултатни мачове. Това, че този път Лукойл отбеляза само 67 точки означава, че все пак сме се справили. Познавах Харис Муйежинович, но въпреки това той ни изненада.”