Старши треньорът на Лукоил Академик Желко Лукаич обясни причините за тежката загуба с 58:77 от АСК Рига на старта на Купа УЛЕБ. Наставникът на студентите смята за недопустимо, неговият отбор да допусне цели 22 грешки, дори и срещу класен отбор като латвийците.

„Не знам какво да кажа. Имахме доста проблеми със селекцията. Бъркс си отиде, Смит се появи преди десет дни”, обяснява наставникът за кадровия потенциал, с който разполага в момента.

„Искам да поздравя тима на Рига за заслужената победа. Те играха по-добре от нас, най вече в защита. Не успяхме да им се противопоставим. Те ни блокираха още в средата на терена и това попречи на нашата атака.”

„Ние играхме добре в защита през първото полувреме, не им позволявахме да правят бързи пробиви и това им пречеше да реализират лесни кошове. Загубихме концентрация в началото на второто полувреме и на практика се предадохме.

„Фактът, че имаме 22 грешки достатъчно показва какво се случи в мача. Рига е класен тим, играе силно в Балтийската лига, и днес игра много силно. Това, което трябва да направим сега е да анализираме срещата, да видим къде сгрешихме и да подобрим играта си.”

„Имаме няколко контузени играчи. В българския шампионат няма достатъчно силни отбори и играчи. Това ни пречи да дойдем тук и да играем силни мачове”, обяснява Лукаич липсата на конкуренция в борбата за титлата в първенството

Треньорът на студентите заяви също така, че най-важното преди домакинския мач с Артланд Драгонс е играчи му да бъдат здрави, тъй като германците са силен отбор и той иска да разполага с всичките си налични баскетболисти.