Любомир Минчев отказа предложението на Балкан да застане начело на отбора през новия сезон. Минчев е уведомил президента на клуба Иван Гавалюгов за окончателното си решение снощи в телефонен разговор след като се завърна от Гърция.

„Специални причини няма. Просто така смятам, че за мен така е по-добре сега. Президентът им иска доста неща да промени, което обаче също изисква много време. Няма да стане толкова бързо. Обадиха ми се от Ботевград да ме питат дали някой ме е натискал да се откажа, но няма такива неща, просто това си е мое решение”, коментира Минчев пред Гонг.

„Може и да греша, но смятам, че така трябва да постъпя. По нататък може и да стане. Още в началото казах, че ще отговоря окончателно след като свърши курсът ми. Там беше доста трудно, но може да се извлече голяма полза. Не обмислям други варианти в момента”, допълни още Любо Минчев.

Ръководството на Балкан определено остана изненадано от отказа на Любомир Минчев. От клуба обаче имат варианти за старши треньор. Един от тях ще стане известен до края на тази седмица.