Отзиви след победата на Спартак Плевен над Шумен с 81:67 в среща от Националната баскетболна лига за мъже:

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: "Мисля, че като цяло и първото полувреме играхме добре в защита. Не ни бяха вкарали много точки. Даже една част от тях бяха от борба в нападение и втори шанс или някои наши грешки. Чисто от постепенно нападение толкова не са ни надиграли. Нашият проблем, особено първото полувреме, беше, че нямахме нито една стрелба, вкарана отдалече. Имаше доста отворени стрелби, но нито една не влезе и това нещо неминуемо оказа влияние на резултата. Бяхме 0-10, докато второто полувреме вкарахме 7 тройки. Това нещо също ни помогна".

Седариан Рейнс, играч на Спартак Плевен: "Мисля, че се получи малко по-трудно, отколкото трябваше. Уважение към съперника, но ние трябваше да направим това, което бяхме заложили в плана си за този мач и това, което треньорът искаше да направим. Мисля, че се справихме. Смятам, че Шумен играе много добре, борят се много, макар че играят като гости, не се отказват. Харесвам съотборниците си в Спартак. Мисля, че химията ни е добра, трябва да продължим да изпълняваме това, което треньорът иска от нас. Идват още и все по-важни мачове".

Янко Янков, старши треньор на Шумен: "Въпреки нашия спад в началото на третата част, в края на същия период отново бе само 6 точки за противника и мачът беше все още жив. През последната част взехме лоши решения в нападение, което даде възможност на противника да направи няколко контраатаки и да отвори разлика. Вече нямаше време за повече. Борихме се много, за което искам да поздравя моите момчета, но трябва да повишаваме квалитета и класата на това, което показваме, защото срещу добрите отбори такива спадове няма кой да ни ги прости. Поздравявам Спартак и им желая успех. Продължаваме да работим. Радва ме, че момчета от нашата школа днес показаха доста стабилна игра и в двете фази".

Георги Кендеров, играч на Шумен: "С оглед ситуацията, в която се намираме, и ротацията, която имаме, мисля, че заслужено ни победиха. Ние се борихме. Видя се, че не ни достигнаха сили. Те се възползваха от това, намериха игрови ритъм, водеха ни и мисля, че заслужено спечелиха. Те играха постоянен баскетбол, пресираха и ни затрудняваха. Беше ни трудно. В момента изоставаме в борбата, имаме само два високи, но с тренировки всичко ще оправим".

Автор: Ива Кръстева/БТА