Любомир Минчев ще бъде новият старши треньор на Евроинс Черно море. Днес специалистът се е разбрал с вицепрезидента на клуба Симеон Варчев и е подписал договор за две години с варненци, съобщи bulgarianbasket.com.

На поста във Варна Любо Минчев ще наследи Даниел Димитров, който бе старши треньор на варненци в последните две години. За последно Минчев води отбора на Лукойл Академик, където бе до февруари 2009 година, когато подаде оставка. Той бе привлечен в отбора на шампионите веднага след уволнението му от Левски през април 2008 година. Тогава той стана асистент на Желко Лукаич, като в същото време отговаряше и за скаутинга. През лятото на същата година Минчев бе назначен за старши треньор на тима, но няколко месеца по-късно, след загуба от Рилски спортист, напусна поста.

В момента Любомир Минчев е старши треньор на националния отбор на България за юноши (18). В същото време той е и един от помощниците на Росен Барчовски в мъжкия национален отбор и след приключването на Европейския шампионат за юноши ще се присъедини към щаба на мъжете.