След загубата на баскетболния Берое от Рилски спортист с 87:80 точки старши треньорът на старозагорци коментира пред клубния сайт развитието на двубоя.

„Зелените“ пропуснаха възможността да участват във финала на турнира в памет на легендата на Балкан (Ботевград) Георги Христов. По думите на Минчев тепърва предстои изграждането на игрови навик в новопривлечените баскетболисти, каквато е основната задача в рамките на подготвителния период. Специалистът обърна внимание и на здравословните проблеми, които са преследвали тима във вчерашния двубой.

„Смятам, че по отношения на организацията и грешките, които допуснахме, играхме по-добре, отколкото в контролата с Академик (София). Съвсем естествено имахме пропуски, които предстои да изчистваме. Това важи в най-голяма степен в защитата. Тепърва предстои да създадем навици на самите баскетболисти за това как точно да играят. В нападение беше по-добре представянето ни”, сподели Минчев.

„За съжаление, бяхме ограничени по отношение на вариативността. Ивайло Тонев е болен, а Реджър Даул през втората част получи спазъм в гърба и просто ограничихме състава, което никак не ми хареса. Ако трябва да обобщя, подхождайки по-философски, позитивно е, че бяхме победени. Човек се учи от загубите“, заяви Любо Минчев.

Тази вечер старозагорци се изправят срещу македонския Охрид в двубой за третото място в турнира.