Любомир Минчев е новият старши треньор на ЛукОйл Академик. Младият специалист, който за последно води Левски, а след уволнението си от „сините” бе привлечен в щаба на „студентите” като асистент на бившия наставник Желко Лукаич подписа договор за една година с баскетболния ни шампион.

Минчев ще работи в екип с досегашния помощник-треньор на ЛукОйл Академик Данчо Колев. В момента Любо Минчев е част от треньорския щаб на националния ни селекционер Пини Гершон.

„Изключително сме щастливи от привличането на Любо Минчев в нашия екип. Той е изключително талантлив”, коментира спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков веднага след като 37-годишният наставник се съгласи да работи със „студентите” преди време.

Така Минчев ще има тежката задача да води баскетболния ни първенец в турнира Еврокъп, както вече се казва купа УЛЕБ, където българският тим изтегли ужасен жребий. ЛукОйл се падна в група с Динамо Москва, латвийския Баронс (Рига) и един от квалификантите. Въпросният клуб, който играе елиминации ще дойде от поток Ц. Там се срещат израелският Апоел Йерсуалим срещу победителя от двойката Уникс Казан - Слупские Зарни, така че най-вероятно четвъртият отбор в групата на Академик ще е Апоел или Уникс.

„Много се радвам, че Любо Минчев прие да води отбора ни през следващия сезон. Той е изключително перспективен и със сигурност ще е предизвикателство за него. Опитът, който ще натрупа на европейско ниво, ще е безспорно полезен за българския баскетбол. За мен Минчев и Колев са едни от най-добрите млади български треньори”, пък заяви днес Везенков.

ЛукОйл Академик започва подготовка за новия сезон на 1-ви септември, като новият старши треньор ще застане начело на тима след приключването на ангажиментите му с националния отбор.