Старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Любомир Минчев заяви след поражението двубоя за Суперкупата на страната от Рилски спортист в Самоков, че тимът му не е изглеждал така, както му иска.

"Не изглеждахме по начина, по който на мен ми се искаше. Нормално е да има голямо разочарование в мен, сигурно и в отбора има, но аз съм се съгласил да играем този мач дори при положение, че съм знаел, че няма да бъдем готови на базата на това кога сме се събрали и колко сме готови като информация могат да поемат играчите и да отговорят на определени изисквания. Аз съм се съгласил и може би аз съм си виновен да се стигне до това, защото можеше и да спестим донякъде такова разочарование. Но все пак това е шанс, играеш за купа, не съм бягал от това нещо. Независимо от резултата и играта, която сме показали, за мен изборът е бил правилен", каза Минчев.

"За мен има доста позитивни неща в предния мач, който играхме, като излючим последните 5 минути. Днес в по-голямата част от мача изглеждахме недобре и няма как да говоря сега за позитиви. Казах, че ми беше пределно ясно, че ние не сме готови да изиграем три мача в рамките на една седмица, даже шест дни. Независимо от всичко, това е шанс, играеш за купа. Не трябва да се отказваме. Това е абсолютно резонно", продължи наставникът на Спартак Плевен.

За отбора предстои гостуване на чешкия Опава на 30 септември в Европейската северна баскетболна лига, а на 7 октомври Спартак ще стартира в българското първенство с мач срещу Академик Бултекс 99 в Пловдив.

"Има разочарование в играчите и в мен, но няма значение. Това си е наш проблем. Ние трябва да се справяме с такива тежки ситуации, не може да сме в зоната комфорта. Един отбор показва характер в трудни моменти, а не, когато всичко върви по мед и масло", завърши Любомир Минчев./БТА